Guido Lassaly

GUIDO LASSALLY

Het zakelijke leven van Guido Lassally (1983) speelt zich af in de digitale en financiële wereld. Op 23-jarige leeftijd start hij met een compagnon het eerste officiële keurmerk voor discotheken: Club Judge. In ruil voor vrijkaarten vellen clubbezoekers op clubjudge.com een oordeel over nachtclubs in binnen- en buitenland. In een tijd waarin op internet maar weinig informatie over discotheken te vinden is, wordt het spraakmakende bedrijf een regelrechte hit.

Als Guido Lassally na vijf jaar zijn aandelen verkoopt, grijpt hij kort daarna een nieuwe uitdaging aan. Niemand minder dan De Telegraaf Media Groep (TMG) stelt hem aan om leiding te geven aan Sugababes/Superdudes, de eerste Nederlandse online community voor tieners. Vanwege zijn ervaring met het managen van een online jongerenplatform is deze functie Lassally op het lijf geschreven.

Guido Lassaly is zijn tijd ver vooruit. Hij introduceert revolutionaire verdienmodellen zoals in-game advertising, behavioural targetting – het tonen van advertenties aan adverteerders op basis van gedrag van gebruikers – en betaalde SMS chat-diensten. Onder leiding van Lassally wordt Sugababes/Superdudes een doorslaand succes. Dag in dag uit brengen honderdduizenden jongeren hun vrijetijd door op de jongeren community. Lassally’s prestaties blijven ook buiten zijn divisie bij TMG niet onopgemerkt. Hij wordt toegevoegd als adviseur van de digital task force, een instantie die zich binnen TMG bezighoudt met digitale overnametrajecten, zoals Hyves. Een zeer leerzame periode voor de Amsterdammer die is opgegroeid in Buitenveldert.

Ondanks de zakelijke successen is niet alles rozengeur en maneschijn. Guido Lassally staat steeds voor een en dezelfde grote uitdaging: de grote afhankelijkheid van verschillende IT-partners die niet zonder elkaar kunnen functioneren. Het is altijd hetzelfde liedje. De webbouwer en hosting partij die naar elkaar wijzen als de website eruit ligt. De online marketeer die de code van webbouwer de schuld geeft als de vindbaarheid in Google te wensen overlaat. Lassally wordt geregeld van het kastje naar de muur gestuurd. Een bedrijf met één contactpersoon voor alle IT-werkzaamheden, dat is zijn droom.

De droom van Guido Lassally

Om die droom na te jagen start Lassally in 2008 het full-service IT-bedrijf Tauros Media Nederland B.V. Met Walt Disney’s “if you can dream it, you can do it” als slogan, wordt de toon gelijk gezet. Waar het bedrijf begint met het leveren van websites, hosting en online marketing, is het dienstenpakket inmiddels uitgebreid met apps, maatwerk applicaties en zelfs blockchain oplossingen. Doordat de services voor een scherpe prijs worden aangeboden is Tauros wereldwijd de go-to-partij geworden van verschillende soorten ondernemingen.

Naast MKB-klanten bedient Guido Lassally’s team gevestigde namen als BCC, Blokker, diverse formule 1-teams, Profuomo en Vingino. Mede dankzij dit imposante portfolio is Tauros uitgegroeid tot een belangrijke speler in het internationale IT-landschap die veel publiciteit geniet. Media aandacht zoals op de website van ABN AMRO heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

Guido Lassally zit nooit stil. Naast basketbal, fitness en (iets te veel) Instagrammen houdt hij zich tussen de bedrijven door bezig met investeren. Hij is betrokken bij de ene na de andere vastgoed deal en handelt actief in digitale valuta. Voor Lassally, die gelooft dat alles in het leven met een reden gebeurt, komt in 2019 alles samen. Dat jaar start hij Autradety, het eerste full-service security token platform van de Benelux.

Security tokens

Dit zijn overdraagbare rechten via de blockchain. Bedrijven die een security token offering uitvoeren, bieden investeerders een aandeel of het recht op een deel van de winst in de vorm van een security token. Met Autradety maakt Guido Lassally het proces betrouwbaar, betaalbaar en eenvoudig voor zowel investeerders als bedrijven.

Hij ziet met lede ogen hoe innovatieve ondernemers binnen zijn netwerk er maar niet in slagen om financiering te krijgen via de reguliere weg. Ze krijgen keer op keer nul op het rekest van de risico-averse banken.

Aan de andere kant wordt Guido Lassally benaderd door durfkapitalisten met de vraag of hij niet een potentiële unicorn weet om in te investeren. Wat nou als Lassally beide kanten met elkaar verbindt? Voeg daar de opkomst van het financieringsmechanisme van de STO aan toe en het idee van Autradety is geboren.

“Never change a winning formula”, dus past Lasally het full-service-model van Tauros Media ook op Autradety toe. Voor alle facetten van een offering kan men bij het fintech bedrijf terecht. Van technische zaken als de implementatie van slimme contracten en het bouwen van een fundraising website tot het opstellen van de juridische documenten. Maar ook voor een uitgekiende PR-strategie om de juiste investeerders te bereiken en het uitbesteden van de klantenservice is Autradety “the place to be”. Juist omdat security tokens een relatief nieuwe ontwikkeling is, vinden bedrijven het fijn om te werken met een partner die alles-onder-een-kap heeft.

Maar hoe komt Guido Lassally eigenlijk aan klanten? Enerzijds door zijn posts op LinkedIn en Medium alsmede zijn optredens op blockchain events met veel media-exposure. Maar met name via de website, die internationaal goed vindbaar is in de zoekmachines. Vooral de toepassing van een What’sApp-functionaliteit op de homepage blijkt een gouden zet. Vrijwel dagelijks krijgt Lassally via dit social media-kanaal aanvragen om mee te denken over het ophalen van kapitaal. Van het financieren van een golfbaan in Schotland tot vastgoed in Florida. Vanuit de andere kant wordt hij ook benaderd door investeerders die op zoek zijn naar de “next big thing”.

De procedure van Guido Lassally

Lassally houdt van structuur en doorloopt aanvragen van bedrijven volgens een gestroomlijnd proces. Hierbij hanteert hij vier fasen.

Fase 1

In de eerste fase vindt de selectieprocedure plaats waarin Autradety kosteloos onderzoekt of een offering voor bedrijf geschikt is. Er wordt vastgesteld hoeveel kapitaal moet worden opgehaald en wat hiervoor nodig is. Daarnaast worden door verschillende specialisten een aantal onderzoeken uitgevoerd. Een jurist achterhaalt hoe een inzamelingsactie moet worden gestructureerd en een marketeer doet een concurrentieanalyse.

Fase 2

Als een bedrijf door Lassally’s ballotagecommissie is gekomen, wordt alles gereed gemaakt voor fase 2: het starten van de campagne. Een advocaat stelt alle juridische documenten op en bepaalt de waarde van de tokens. Het marketingteam gaat aan de slag met het opstellen van de whitepaper en het aanschrijven van het investeerdersnetwerk van Autradety terwijl de developers zich storten op alle IT-werkzaamheden.

Fase 3

De derde fase staat in het teken van de lancering van de security tokens. Aan de hand van de whitelist wordt vastgesteld welke investeerders de digitale currencies mogen aanschaffen. Na ondertekening van een investeringscontract dienen de geselecteerden het investeringsbedrag te voldoen. Na ontvangst van de betaling krijgen de investeerders tokens.

Fase 4

In fase 4 is de financieringsbehoefte van de klant vervuld. In deze fase biedt Autradety ondersteuning bij alles wat na de fondsenwerving komt kijken. Denk aan product support, een hepdesk waar investeerders 24/7 terecht kunnen mef vragen over het product, maar bijvoorbeeld ook post- marketing. Hiermee wordt de naamsbekendheid en het product gepromoot na de fundraising-campagne

De toekomst van Autradety

Guido Lassally is optimistisch over de kansen van Autradety in de toekomst. Hij verwacht dat de stijgende vraag naar alternatieve financieringsvormen zal doorzetten. Mensen raken steeds meer overtuigd van de kracht van de blockchain en ook het aantal landen dat met heldere wetgeving komt op het gebied van STO’s neemt in rap tempo toe. Daarbij zullen banken met hun toenemende compliance-verplichtingen eerder minder dan meer financieringsaanvragen van innovatieve bedrijven goedkeuren. Ook verwacht Guido Lassally dat het investeerdersnetwerk van Autradety verder zal uitbreiden. Met de trend van negatieve spaarrentes wordt geld stallen op de bank steeds minder interessant. Daarbij zijn veel vastgoedmarkten oververhit en is sinds de Corona-crisis ook het investeren in sectoren als de horeca en retail minder aanlokkelijk. Daardoor gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve investeringsmogelijkheden.

Als deal maker en technologie fanaat kijkt Guido Lassally er reikhalzend naar uit STO-markt verder te helpen ontwikkelen. Door zijn neus voor het vinden van goede mensen verwacht hij geen problemen met opschalen. Met Autradety heeft hij een gat in de markt gevonden. Ondernemend als hij is, blijft Lassally alles in het werk stellen om zijn “first-mover advantage” optimaal benutten.

Wilt u weten hoe Guido Lassally u of uw bedrijf kan helpen? Stuur dan een e-mail naar guido@autradety.com of bel of What’sApp hem op +31 (0)616 838 463. Hij denkt graag met u mee.